Surprize în penitenciarele din ţară. Iată ce au găsit gardienii în unele colete transmise deţinuţilor (FOTO)

Deţinuţii din penitenciare deseori primesc colete de la rudele şi prietenii lor, însă acestea deseori conţin "surprize" care se vor trecute de ochii gardienilor. 

Astfel, ieri, 7 mai, în timpul verificării unui colet alimentar, destinat unui condamnat din Penitenciarului nr.11 din Bălți, a fost depistată drojdie uscată. Aceasta era camuflată într-un pachet cu paste făinoase. Potrivit informaţiilor angajaţilor penitenciarului, pachetul cu "surpriză" a fost transmis prin intermediul poștei, de fratele deţinutului, care își are domiciliul în satul Băcioi, municipiul Chișinău.

 

La doar 15 minute diferență, în adresa  aceluiași penitenciar, a parvenit o scrisoare pentru un deținut. Răvașul, cu un aspect dubios a trezit suspiciunea gardienilor. Angajații penitenciarului au examinat atent plicul, în acesta fiind depistată o cantitate de substanţă vegetală mărunţită de culoare verde asemănătoare cu marijuana.

Expeditor s-a dovedit a fi o femeie din municipiul Bălți, iar răvașul cu "iarbă verde", urma să ajungă la un deținut în vârstă de 27 de ani.

Încă o fărădelege a fost descoperită, în jurul orei 15:30. La punctul de trecere şi control al Penitenciarului nr.11 din Bălți s-a prezentat o tânără, în vârstă de 23 de ani, care urma să aibă o întrevedere de scurtă durată cu fratele său din detenție, în vârstă de 32 de ani.

În rezultatul percheziţiei corporale, oamenii legii au depistat cu ajutorul detectorului de metale, în lenjeria intimă a femeii, un telefon mobil.

O altă ilegalitate a fost înregistrată la Penitenciarul nr.13 din capitală.

O femeie domiciliată în orașul Durlești, venită în vizită la soțul său din detenție a avut o ideie și mai ingenioasă, de a camufla un telefon mobil, în pampersul copilului de doar doi ani. Însă, și de această dată, în urma perchezițiilor corporale efectuate de oamenii legii a fost identificat obiectul interzis.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare aminteşte cetăţenilor că efectivul sistemului penitenciar este antrenat sistematic în ample acţiuni de percheziţie, factor care contribuie la diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea pazei, securităţii şi supravegherii în instituţiile de detenţie din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu