Surprize de Crăciun pentru veteranii din Chişinău. Guvernul a organizat un concert şi le-a oferit cadouri

Embed:
Surprize cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru veteranii din Chişinău. Ei au fost colindaţi de orchestra prezidenţială şi cea a armatei şi au primit daruri din partea Guvernului, în cadrul programului cultural-artistic "Acasă de Crăciun".

Tudor Corai a luptat în Afganistan, unde a fost rănit, iar acele timpuri i-au marcat întreaga viaţă.

"E o nostalgie şi pe de altă parte este şi o durere sufletească. M-am ales cu traume sufleteşti, iar pe de altă parte şi cu prieteni buni pe care cred că nu-i poţi găsi la civilitate", a spus Tudor Corai, veteran de război.

Veteranii spun că le sunt recunoscători celor care îşi amintesc de ei.

"Principalul este că prim-ministrul ne-a luat în seamă şi asta-i prima oară când se face lucrul acesta. Asta-i foarte bucuros pentru noi", a declarat un veteran. 

"Eu sunt foarte mulţumit şi întotdauna când au loc aşa întâlniri sunt invitat, e un lucru extraordinar de bun şi asta ne face să ne amintim înc-odată", a zis alt veteran.

Organizatorii evenimentului le-au urat veteranilor viaţă lungă şi lipsită de griji.

"Acasă de Crăciun a venit şi în familia veteranilor. Sunt o familie care sunt legaţi prin destin, prin destinul că au trecut un război, că au văzut ce-i acela un risc de viaţă", a spus Ion Coropcean, consilier principal de stat al prim-ministrului.

"Dacă camarazii noştri au rămas în 92 şi au plecat la Domnul, atunci sarcina noastră este să avem grijă de aceşti părinţi, de copii şi de cei care au fost schilodiţi de gloanşele separatiste", a declarat Ghenadie Cosovan preşedintele organizaţiei "Credinţă Patriei".

Și bătrânii de la Azilul republican au avut parte de o atmosferă de sărbătoare. Pentru ei Guvernul a organizat un concert, la care a fost invitată fanfara Poliţiei de frontieră.

"Acest mic concert este cel mai frumos cadou, pentru ca uitaţi-vă la aceşti bravi brazi, care ştiu să ne asigure ordine în ţară şi să ne facă şi nouă momente frumoase",a spus un bătrân. 

"Tare frumos, vă mulţumim din inimă că aţi venit şi ne-aţi bucurat. Mulţumim Guvernului ca are grija de noi", a zis alt bătrân 

"Inainte de sarbatori noi incercam sa fim mai buni, mai aproape de persoanele care au nevoie de niste lucruri marunte, dar importante pentru ei, si in primul rand atentie si grija", a declarat un bătrân.

La azilul Republican îşi duc traiul 152 de bătrâni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu