SURPRIZĂ pentru pasagerii care au aterizat pe aeroportul din Chişinău. Ce au primit în dar (FOTO)

Surprize pentru pasagerii care au aterizat în această dimineaţă pe aeroportul din Chişinău. În ajun de Ziua Vinului, călătorii au primit în dar câte o sticlă de vin, o hartă, dar şi programul evenimentelor care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Organizatorii evenimentului spun că au pregătit cinci mii de astfel de sticle. 

Oaspeţii au rămas plăcut suprinşi de primire, iar unii străini au venit în ţara noastră special pentru această sărbătoare:

"Am citit într-un ziar că Moldova este unul dintre cele mai bune locuri pentru turism vinicol, de aia sunt aici. - Deci, ați venit aici doar pentru sărbătoarea noastră? - Da!"

"Este un vin bun. Nu mă crezi? Cred că vrei să guşti şi tu".

"Este foarte frumos, nici nu ne-am aşteptat. Mulţumim mult".

"Suntem foarte bucuroşi că am venit la voi, suntem pentru prima dată la această sărbătoare, dar am auzit despre ea. Suntem siguri că vom petrece timpul minunat". 

Pentru a promova evenimentul, organizatorii au făcut din asta o tradiţie pentru al cincilea an consecutiv.

"A devenit o tradiţie ca deja în acest local să întâlnim oaspeţii care vin deja mâine la sărbătoarea vinului care o să fie pe şapte - opt octombrie", a spus Gheorghe Arpentin, Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului. 

"Este un eveniment special şi tradiţional, de aceea pe aeroportul din Chişinău se organizează aşa o măsură frumoasă şi anume se promovează vinul", a precizat Petru jardan, directorul Avia Invest. 

Şi vinăriile din ţară aşteaptă un flux mai mare de vizitatori în aceste zile, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

"În spatele meu vedem un loc unde este improvizată şcoala vinului, noi o mai numim: aromele vinului. Vom avea un somelier care ne va povestit despre vinurile pe care vizitatorii le vor degusta.Avem şi nişte teascuri, unde vom punem poama si ei vor da aceşti struguri prin tească, să curgă mustul sau sucul de poamă", a subliniat Alexei Mocanu, şef serviciul vânzări şi marketing.

În acest an, Ziua Naţională a Vinului a ajuns la cea de-a 16 ediţie. Totodată, și cotidianul american New York Post a elogiat tradițiile vinicole ale țării noastre.

Jurnaliștii de peste ocean au dedicat un întreg articol Moldovei, pe care a numit-o o regiune vinicolă cu tradiție, care produce vinuri de calitate superioară. Însă, spre deosebire de alte regiuni vinicole precum Toscana din Italia sau Bordeaux din Franța, țara noastră nu este atât de vizitată de turiști. Peisajele pitorești și replicile în miniatură a unora dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, care pot fi văzute în orașul Soroca, au fost incluse și ele în articol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu