SURPRIZĂ NEOBIŞNUITĂ în ajun de Crăciun pentru 40 de copii din Rădeni. Pentru ei au fost sacrificaţi doi purcei

Embed:

40 de copii, din comuna Rădeni, raionul Străşeni, au avut parte de o surpriză neobişnuită în ajun de Crăciun. Un grup de voluntari le-a organizat o adevărată sărbătoare. Pentru cei mici au fost sacrificaţi doi purcei.

Porcii cântăreau câte o sută de kilograme. Carnea a fost împărţită egal copiilor, pentru a se bucura și ei de o masă de sărbătoare în familie.

Părinţii sunt bucuroşi că vor avea din ce pregăti bucate de Crăciun:

"O să le fac de mâncare. O să le fac fripturică cu mămăligă şi cu brânzică. Mulțumesc foarte, foarte frumos".

"E ajun de Crăciun. Nu ne-am așteptat că sunt oameni cu inimă atât de mare și să facă așa un eveniment pentru copii care nu au".

Copiii au primit diverse daruri din partea voluntarilor: "Am primit astăzi cadouri, fructe și eu cred că toate rechizitele pe care le-am primit o să le folosesc la școală".

Cei mici i-au mulţumit cu urături şi colinde pe cei care le-au oferit o zi de poveste.

Organizatorul acţiunii de caritate, Victor Alexeev spune că micuții merită toate darurile din lume.

"Ne bucurăm că putem dărui și asta este o tradiție creștinească să facem o pomană a porcului. An de an o facem. Am adus diferite daruri dulciuri, caiete", a menţionat Victor Alexeev.

"An de an încercăm să aducem zâmbetul pe chipiul copiilor care nu au posibilitate să simtă gustul acestor sărbători frumoase", a precizat Petru Răbdău, primarul comunei Rădeni.

Victor Alexeev a donat Primăriei Rădeni mai multe cutii cu jucării, care vor ajunge la grădinițele din comună.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu