SURPRIZĂ la Spitalului Clinic Republican! Cum sunt întâmpinaţi pacienţii cu boli renale (VIDEO)

Embed:

Numărul moldovenilor care suferă de boli renale cronice creşte în fiecare an cu 15 la sută. În prezent, două mii de oameni sunt diagnosticați cu astfel de maladii, provocate, în special, de alimentaţia incorectă, excesul de greutate şi consumul insuficient de apă.

"Oamenii trebuie să aibă grijă de nivelul glicemiei în sânge, de obezitate, să ține sub control tensiunea arterială, să nu ia medicamente fără prescripție medicală, iar dacă au patologii renale în familie trebuie să vină regulat la doctor", a explicat șefa de secție a Spitalul Clinic Republican, Rodica Pascal.

Unii dintre cei care suferă de afecțiuni renale recunosc faptul că au ignorat aceste recomandări:

"Nu mă alimentez la timp. Îmi fac griji. O lună în urmă am fost externată și oricum des urinez, mi se umflă ochii și tensiunea e foarte mare".

"Nu am respectat probabil regimul alimentar și problema constă și în apă. Știm că apa pe care o consumăm nu este foarte curată".

Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului şi pentru a atrage atenția societății asupra problemelor de sănătate, angajații secției Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Republican și-au întâmpinat pacienții cu un pahar cu apă și o felie de tort.

Anual, în jur de 500 de moldoveni sunt diagnosticați cu boli renale cronice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu