SURPRIZĂ în Parlamentul României! Anunţul făcut de ex-vicepremierul Gabriel Oprea

Printr-o postare pe contul său de Facebook, ex-vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că va demisiona din Parlament. Intenția se va concretiza săptămâna viitoare, scrie Digi24.ro.

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare", este anunțul postat de fostul lider UNPR.

Decizia fostului vicepremier și ministru de Interne de a demisiona din Senat vine după votul de luni, când senatorii l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărire penală în dosarul în care acesta este acuzat de ucidere din culpă.

Ulterior votului, în condițiile în care joi era preconizat primul protest în stradă, PNL a cerut reluarea votului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale. Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat spunând că social-democrații sunt de acord cu solicitarea liberalilor.

Totuși, în ciuda aparentului acord politic între principalele partide, vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a declarat că votul nu poate fi reluat din punctul de vedere al Regulamentului.

"Pe ce motiv se cere reluarea votului? Nu există niciun motiv pe Regulament. (...) Nu se va ajunge la reluarea votului fiindcă nu ai cum regulamentar. Nu ai prevedere regulamentară ca să dai vot la aceeași problemă de două ori, fără să existe un incident de procedură. Deci în actualele prevederi constituționale ale Legii răspunderii ministeriale și ale Regulamentului Senatului nu există niciun text care să permită sau să poată fi interpretat ca dând posibilitatea reluării votului", a declarat, joi, Chelaru.

Președintele Klaus Iohannis a arătat, astăzi, că fostul vicepremier are posibilitatea demisiei pentru detensionarea situației. 

"Nu sunt convins că există posibilitatea precedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situaţia", a precizat șeful statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu