Surpriză "explozivă" pentru locuitorii mai multor sate din raionul Ştefan Vodă. Ce au găsit geniştii pe terenurile agricole

Surpriză pentru mai mulţi agricultori din satele Purcari şi Răscăieţii Noi din raionul Ştefan Vodă. În timpul lucrărilor agricole aceştia au descoperit mai multe obiecte explozive, de producţie sovietică. S-a întâmplat pe 30 noiembrie curent.

Fiind alertaţi de oamenii care lucrau în câmp, echipele de genişti din Batalionul Geniu "Codru" au intervenit şi neutralizat o bombă de la aruncător, calibrul 82 mm şi un proiectil de artilerie calibrul 76 mm-

Potrivit şefului secţiei Geniu a Armatei Naţionale, colonelul Mihail Semionov, în luna noiembrie, geniştii Armatei Naţionale au neutralizat 14 de obiecte explozive. Muniţiile au fost depistate în localităţile din raioanele Ialoveni, Dubăsari, Ungheni, Ştefan Vodă, Cahul şi Făleşti.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 168 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare, lichidând 1791 de obiecte explozive, în diferite localităţi ale ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu