Surpriză din partea Fundaţiei Edelweiss. Copiii de la un centru de plasament din Capitală s-au întâlnit cu scriitorul Iulian Filip

Embed:
S-au întâlnit cu autorul cărţilor care le colorează copilăria. 19 copii de la Centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Chișinău au avut posibilitatea să-l cunoască pe scriitorul Iulian Filip. Renumitul autor de literatură pentru copii le-a prezentat acestora cea mai recentă lucrare a sa "Adrese Deştepte". Întâlnirea a fost organizată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", în cadrul salonului de carte "BookFest".

Copiii au rămas impresionaţi de întâlnirea cu poetul Iulian Filip:

"Îmi dă aşa nişte emoţii ca să fiu din nou mică, să citesc din nou cărţi pentru copii. Îmi place cum este ilustrată cartea".

"Mă mândresc că îl pot vedea, mă bucur. L-am întâlnit pe Iulian Filip, acum încerc să găsesc mai multe cărţi scrise de el şi să le citesc".

Scriitorul ne-a mărturisit că astfel de întâlniri sunt importante nu doar pentru cititori.

"Scriitorul la masa de scris sigur că îşi imaginează relaţia cărţii, cum ajunge cartea, dar această practică de întâlnire a scriitorilor cu cititorii, această întâlnire suplimentează motivările copiilor în relaţia lor cu cartea", a declarat Iulian Filip, scriitor.

La finalul întâlnirii, copiii au primit în dar câte o carte din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", semnată chiar de autorul acesteia.

Autorul le-a propus copiilor să participe la crearea ilustraţiilor pentru o nouă carte. Astfel, ei au fost îndemnaţi să expedieze cele mai reuşite lucrări ale lor. Surprizele nu s-au oprit aici. Copiii au mai primit şi vouchere cadou din partea fundaţiei, în valoare totală de 20 de mii de lei, care au putut fi schimbate pe orice carte expusă la BookFest.

"Eu mi-am ales cărţulia cu înţelepciune, deoarece îmi doresc să fiu mai înţelept", a spus un copil.

"- Am ales cartea gesturilor. - De ce ai ales această carte? - Să înţeleg ce înseamnă unele gesturi", a spus un alt copil.

"Mulţumim frumos Fundaţiei Edelweiss, în special domnului Plahotniuc. Copii au fost surprinşi, au fost entuziasmaţi. Ei sunt la acea vârstă când au nevoie să acumuleze cât mai multe cunoştinţe", a precizat Elena Guţu, educatoare.

"Este o mare bucurie pentru fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss să poată oferi un aşa cadou preţios la aceşti copii, mai ales că se începe un an şcolar şi cărţile sunt o necesitate. Este un mic gest prin care fondatorul Edelweiss şi-a dorit să le aducă un strop de bucurie şi multe zâmbete acestor minunaţi copii", a subliniat Dorina Postu, manager de proiect.

La Centrul de plasament "Preafericitul Iosif" locuiesc în total 25 de copii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu