Surpriză de ziua de naştere a lui Nae-Simion Pleşca. Deputatul a primit în dar un tort de la preşedintele Turciei, Recep Erdogan

Surpriză inedită pentru deputatul Nae-Simion Pleşca. Ieri, de ziua sa de naştere, parlamentarul a primit în dar un tort personalizat chiar de la preşedintele Turciei, Recep Erdogan. Cadoul i-a fost oferit în timpul unei vizite oficiale la Ankara, unde Nae-Simion Pleşca a mers împreună cu membrii unei delegaţii conduse de şeful legislativului, Andrian Candu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nae-Simion Pleşca i-a mulţumit preşedintelui turc pentru surpriză. Deputatul a primit cadoul în timpul unei vizite oficiale în Turcia, unde se aflat împreună cu membrii unei delegaţii conduse de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Tot la Ankara, şeful Legislativului din Moldova a avut întrevederi cu premierul şi preşedintele Turciei. În cadrul discuţiilor, Recep Erdogan a vorbit despre relaţiile Chişinăului cu Găgăuzia şi a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism.

Şeful statului turc a mai spus că ţara sa îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Moldova și să înveţe limba română. Iar premierul turc a declarat că autorităţile de la Ankara vor susţine introducerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forţelor armate ruse de pe teritoriul ţării noastre.

Oficialii au mai discutat despre deschiderea unui Consulat General al Republicii Turcia în oraşul Comrat, dar şi despre dezvoltarea autonomiei găgăuze din ţara noastră.

"Aveţi şi angajamentul nostru, dar şi garanţia noastră că relaţiile între regiunea Găgăuză şi puterea centrală se vor îmbunătăţi tot mai mult şi mai mult şi cooperarea se va intensifica", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La sfârşitul lunii iulie, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a cerut Moscovei retragerea militarilor ruşi din regiunea separatistă.

Ulterior, Chișinăul a expediat o scrisoare către Organizaţia Naţiunilor Unite prin care a cerut ca subiectul să fie inclus pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu