SURPRIZA de care vor avea parte locuitorii Capitalei de hramul oraşului. INTENŢIA autorităţilor

Embed:

Primăria Capitalei intenționează să le facă o surpriză locuitorilor de hramul oraşului. Autorităţile dau asigurări că fântâna arteziană din fața Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" va fi inaugurată în data de 14 octombrie.

Surpriza însă nu va dura mult timp. Fântâna care a fost închisă timp de doi ani va funcţiona doar o zi, deoarece din 15 octombrie, toate construcțiile de acest fel din oraș vor fi oprite. 

Reparaţia fântânii arteziene a început în anul 2014. În acest sens, autoritățile au alocat peste 2.300.000 de lei.

Până acum au fost instalate sistemele electrice, reţelele de canalizare şi a fost reparat bazinul fântânii arteziene. Mai este nevoie de instalat pompele şi utilajul. Totuşi, muncitorii se pare că nu se grăbesc să finalizeze lucrările întrucât şantierul este pustiu.

"În mod normal trebuia să fie finalizat havuzul încă în luna iulie. Acum suntem în întârziere din cauza că utilajul a fost importat cu dificultăţi, dar acum totul este în lucru. Sperăm ca într-o lună de zile să fie dată în exploatare", a declarat şeful Direcţiei Construcţii Capitale Chişinău, Roman Sofroni.

Fântâna va funcționa doar o singură zi.

"Începerea funcţionării havuzului se face în preajma sărbătorilor de Paşte şi va funcţiona până la Ziua Oraşului - 14 octombrie. După 14 octombrie se conservează havuzurile şi se pregătesc pentru sezonul viitor", a spus şeful Întreprinderii Municipale "Spaţii Verzi", Eliferia Haruţa. 

Havuzul din faţa Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" a fost reparat şi acum şapte ani, însă a fost oprit din cauza unor defecțiuni tehnice.

Lucrările de construcție au costat atunci 10.000.000 de lei. În Chișinău funcționează doar șase din cele 12 fântâni arteziene. Pentru întreţinerea lor, autorităţile alocă anual 1,2 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu