SURPRIZĂ! Catalanii au învins echipa elenă Olympiakos

Echipa de baschet a Barcelonei a produs o mică surpriză în Euroliga de baschet masculin. Una din codașele clasamentului a învins în deplasare, la Pireu, formația locală Olympiakos, clasată pe locul doi și deja calificată în următoarea fază a competiției, cu scorul de 90-63.

Surprinzătoare, de fapt, sunt proporțiile scorului final. După prima jumătate a partidei catalanii conduceau cu doar două puncte diferență, scor 40-38. Însă, în următoarele două sferturi oaspeții au dominat clar și s-au impus în final la 27 de puncte diferență.

Într-o altă partidă, Maccabi Tel Aviv a făcut un pas greșit pe teren propriu, pierzând cu scorul de 91-94 în fața grupării ruse Himki. La oaspeți cei mai prolifici au fost Anthony Gill și Alexei Șved, care au acumulat împreună 46 de puncte.

Maccabi a coborât astfel sub locul 8 în clasament, ultimul ce asigură calificarea în sferturile de finală.

Israelienii au fost devansați în clasament de formația spaniolă Baskonia din Vitoria Gasteiz, care a făcut spectacol pe teren propriu în partida cu echipa lituaniană Zalgiris Kaunas, pe care a învins-o clar, cu 84-64. Baskonia și Maccabi au la moment câte 13 victorii în 26 de partide, dar ibericii sunt avantajați de coșaverajul mai bun.

În celelalte partide, fără prea multe implicații în clasament, Țrvena Zvezda a învins la Belgrad pe Valencia cu scorul de 106-90 și a ajuns la 11 victorii, iar Brose Bamberg a dispus în Germania de Anadolu Efes Istanbul cu 88-79.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu