Surprinzător! Câţi turişti vizitează anual China, ţară "exportatoare" de voiajori

Embed:

Pământul devine o planetă a turiștilor. La această concluzie au ajuns jurnaliștii de la Bloomberg, care au stabilit că turismul este cea mai importantă ramură a economiei la nivel global. În ultimii șapte ani, această industrie a făcut mai mulți bani decât toate celelalte ramuri ale economiei la un loc, iar în 2016 a adus venituri de peste 7,6 mii de miliarde de dolari.

Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor prezice că, peste zece ani, fiecare al patrulea loc de muncă va fi în acest domeniu. China este principala ţară ”exportatoare” de turiști. Anual, din țară asiatică pleacă în toate colțurile lumii peste 100 de milioane de oameni, care generează a cincea parte din banii cheltuiți în acest sector.

Potrivit specialiștilor în domeniu, asta se întâmplă pentru că noua generație de chinezi preferă să cheltuiască banii pe călătorii, nu pe lucruri luxoase. Bloomberg consideră că acesta e abia începutul, pentru că doar cinci la sută din populația Chinei are pașaport. Pe locul doi, la mare distanță, se află Statele Unite, cândva lider incontestabil la acest capitol.

În spate le suflă țările în curs de dezvoltare din Asia, care vor mai oferi industriei peste 50 de milioane de noi turiști până în 2021. Totuși, dacă e să luăm pe continente, Europa continuă să fie cea mai mare sursă de turiști. În 2016, peste 596 de milioane de oameni de pe bătrânul continent au călătorit în alte țări. Pe locul doi este Asia, cu 316 milioane de turiști, urmat de cele două Americi, cu aproape 210 milioane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu