SURDU, O NOUĂ PROVOCARE. Atleta va participa la Europenele de la Galsgow, Scoţia

Embed:

Dimitriana Surdu va fi singură reprezentantă a Republicii Moldova la Campionatele Europene de Atletism în sală, ce se vor desfăşura la Glasgow, Scoţia, în perioada 1-3 martie.

Sportiva în vârstă de 24 de ani va concura în proba de aruncarea greutăţii. Ea susţine că obiectivul ei este calificarea în finală, unde ajung 8 atlete.

"Cred că pot să ajung acolo. Sunt capabilă şi cred în forţele proprii, care le am. Munca pe care o depun zi de zi nu trebuie să fie în zădar. Concurentele? Ajungem acolo şi să vedem! Cred că nu sunt mai slabă ca ele şi sunt sigură că pot să ajung acolo, unde îmi este locul", a spus atleta Dimitriana Surdu.

Săptămâna trecută Surdu a avut o evoluţie remarcabilă la Balcaniada organizată în Turcia la Istanbul. Atleta a cucerit medalia de argint şi a îmbunătăţit recordul naţional la aruncarea greutăţii, stabilind rezultatul de 18,52 de metri.

"Sunt mulţumită, foarte mulţumită şi sunt sigură că pot mult mai mult. Asta i-am spus şi antrenorului. Sunt foarte puternică! O să lucrăm asupra tehnicii Sper că voi arunca şi peste 19 metri", a spus atleta Dimitriana Surdu.

Dimitriana Surdu este originară din satul Filipeni, raionul Leova. Anul trecut a fost cel mai de succes din cariera ei.

Atleta a câştigat medaliile de aur la Campionatul ţărilor mici din Europa în probele de aruncarea discului şi aruncarea greutăţi, care s-a desfășurat în Liechtenstein.

Ea a mai evoluat Campionatele Mondiale de la Birmingham, Anglia şi a încheiat concursul pe locul 14.

Surdu a făcut parte din lotul naţional al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, unde s-a clasat pe poziţia a 35-a.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu