Supravieţuitorii din Filipine au început să-şi reconstruiască locuinţele, în urma taifunului Haiyan

Embed:

Speranţa revine în sufletele oamenilor din Filipine, care au supravieţuit celui mai puternic taifun din istorie. Treptat, drumurile de acces sunt curăţate, iar proviziile şi medicamentele ajung la sinistraţi. În acelaşi timp, comunitatea internaţională continuă să ofere ajutoare de milioane de dolari.

Oriunde ar întoarce privirile, oamenii din Filipine văd doar de moloz şi ruine. La o săptămână de la stihia devastatoare, sinistraţii s-au apucat să repare casele şi să cureţe drumurile.

"Fiul meu încearcă să reconstruiască locuinţa noastră din Calipayan, deoarece a fost distrusă în totalitate. O resconstruieşte ca să putem să ne întoarcem acasă", a declarat o persoană.

Pe un drum aglomerat din oraşul Tacloban, sute de oameni formează cozi kilometrice la o benzinărie. "Sunt foarte fericit că au început să vândă benzină, chiar dacă trebuie să aşteptm mult la coadă", a spus o altă persoană.

Între timp, sute de voluntari internaţionali au ajuns în regiunea devastată, unde au deschis un spital improvizat. Tot mai multe camioane încărcate cu alimente şi apă ajung la oamenii disperaţi. Iar Uniunea Europeană a anunţat încă un ajutor de 7 milioane de dolari, pe lângă cel de 25 de milioane de euro promis deja de statele membre.

Potrivit bilanţului oficial, peste 3.600 de oameni au murit în urma taifunului Haiyan, iar alţi 1.200 sunt daţi dispăruţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu