Supravieţuitorii dezastrului din Japonia de pe 11 martie 2011 încearcă să-şi refacă viaţa

Embed:

Prinşi între prezent şi trecut. Supravieţuitorii cutremurului şi tsunamiului de pe 11 martie 2011 sunt urmăriţi de amintirea dezastrului care le-a schimbat întreaga viaţă în doar câteva secunde. Acum, ei îşi reconstruiesc oraşele şi încearcă să uite coşmarul prin care au fost nevoiţi să treacă.

Viaţa primarului din oraşul Rikuzentakata a fost dată peste cap, după ce cutremurul şi tsunamiul au făcut prăpăd. Acum el se află în faţa unei provocări uriaşe: să reconstruiască localitatea de la zero, dar şi să aibă grijă de cei doi copii ai săi, care şi-au pierdut mama, în urma dezastrului din 11 martie.

Primarul vrea să obţină resurse financiare, pentru a pune în aplicare proiectul de reconstruire a oraşului. Este nevoie de 8 ani şi de peste un miliard de dolari, pentru ca localitatea să arate ca altădată.

Una din zece persoane din Rikuzentakata a murit, în urma tsunamiului. Mii de supravieţuitori au plecat, lăsând localitatea fără nicio speranţă pentru viitor. Şi puteţi vedea de ce. Acesta este principalul drum din Rikuzentakata. Un an mai târziu, aici nu este nimic.

Primarul şi localnicii încă nu s-au obişnuit cu realitatea crudă. Ei luptă să-şi reconstruiască oraşul, refăcându-şi vieţile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu