Supranumitul raider numărul unu în spaţiul CSI, invitatul special în Fabrika LIVE TEXT

(UPDATE 22:50) Veaceslav Platon: Nu pot învinui judecătorii de coruptibilitate. Nu i-am prins şi nu am dat mită. Nu putem învinui pe cineva doar după zvonuri.

(UPDATE 22:44) Veaceslav Platon:
Justiţia din Moldova ar putea fi modificată în două luni, aşa ca să lucreze ideal.

(UPDATE 22:43) Veaceslav Platon:
Nu pot să-mi imaginez că în Europa, cineva din politicieni ar putea să spună că decizia Curţii Constituţionale este cumpărată.

(UPDATE 22:39) Veaceslav Platon:
Viorel Ţopa este foarte deştept. Nu poţi plăti un judecător ca să pună după gratii pe cineva. Nu trebuie să confundăm justiţia de pe timpul comuniştilor şi justiţia de acum.

(UPDATE 22:36) Veaceslav Platon:
Şi Vlad Filat este un om complicat. Cu Plahotniuc ne sunăm de câteva ori pe lună. Nu cred că Filat a greşit când a mers în politică. Timp de trei ani şi-a făcut o carieră nebună.

(UPDATE 22:34) Veaceslav Platon:
Eu nu vreau ceea ce nu pot. Vlad Plahotniuc este un om complicat. Cred că a atins apogeul în afaceri, de asta a şi mers în politică. Este un om foarte sârguincios.

(UPDATE 22:30) Veaceslav Platon:
Am dat mită. Poliţiştilor şi nu numai. Nu pot să spun că nu am încercat să influenţez judecătorii. Am sunat, dar nu mi-a reuşit.

(UPDATE 22:24) Veaceslav Platon:
Autorităţile sunt gata să înece afacerile străinilor. Un exemplu este domnul Stati. În altă ţară, s-a manifestat, a intrat pe cea mai concurenţială piaţă, ca mai apoi, datorită autorităţilor moldoveneşti, el să fie izgonit, să piardă afacerea. Autorităţile noastre nu l-au apărat nicicum. Politicienii de aici şi-au apărat propriile interese.

(UPDATE 22:20) Veaceslav Platon:
Nimeni nu vrea să intre în esenţa problemei.

(UPDATE 22:15) Veaceslav Platon:
Deciziile judecătoriilor nu se îndeplinesc. Unica metodă de a te apăra este să ataci în judecată. Eu merg după proceduri. E huliganism să fiu numit omul raider.

(UPDATE 22:08) Veaceslav Platon:
Nu am pe cine susţine la moment şi nici nu se prevede cineva, pe cine aşi putea susţine.

(UPDATE 22:07) Veaceslav Platon:
Pe nimeni nu am prins de mână în timp ce lua mită. Cine nu a fost prins, nu poate fi învinuit. Finanţarea ilegală a partidelor e un fel de luptă.

(UPDATE 22:02) Veaceslav Platon:
Nu poate un jurnalist să înveţe un jurist ce să facă. Şi inver. E penibil. Am o anumită experienţă. Am o viziune clară asupra justiţiei.

(UPDATE 21:56) Veaceslav Platon:
Cine consideră că sunt raiderul numărul unu? Primul păun?

(UPDATE 21:54) Veaceslav Platon:
Am cheltuit milioane de dolari cu AMN. Nu mi se raporta ce se face cu banii, dar eu vedeam.

(UPDATE 21:52) Veaceslav Platon:
Fiecare om din această ţară se pricepe în politică, în fotbal şi în juridică. Eu ştiu cum au loc atacurile raider. Asta nu este uşor. Am citit multă literatură. Trebuie să fii foarte calculat. Cu o copie a documentelor nu faci nimic. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le cunoşti şi să le înţelegi.

(UPDATE 21:50) Veaceslav Platon:
În comparaţie cu Ucraina şi Rusia, în Moldova e mai puţină corupţie, e un regim mai bun.

(UPDATE 21:49) Veaceslav Platon:
În comparaţie cu ce a fost, acum e mai bine. Se respiră mai uşor. Cine a fost atunci mai aproape de comunişti, acum le este greu.

(UPDATE 21:47) Veaceslav Platon:
Sunt manager. Eu gestionez banii străini. Eu primesc premii, dar gestionez bani străni. Pe AMN am cheltuit aproape toţi banii. Dar nu regret.

(UPDATE 21:46) Veaceslav Platon:
Cred că multe partide sunt finanţate pe ascuns. De Moldova mă leagă părinţii şi copiii mei.

(UPDATE 21:45) Veaceslav Platon:
Ei nici nu pot fabrica dosare. Au făcut aşa teap-leap.

(UPDATE 21:43) Veaceslav Platon:
Că voi fi candidat pe listele AMN se ştia din timp. Dosarul penal pe numele meu a fost pornit, după o cerere a unui cetăţean, care a fost telefonat de un oarecare Veaceslav Platon. Cel din urmă i-a propus să facă business ilegal.

(UPDATE 21:42) Veaceslav Platon:
Consider că în Republica Moldova nu este democraţie. Pe timpul comuniştilor a fost monooligarhie. Acum e multioligarhie. Oamenii vin în politică din diferite motive.

(UPDATE 21:39)
Igor Boţan: Cineva răspândeşte zvonuri, care mai apoi se transformă în mituri. Aşa s-a întâmplat că mituri s-au creat şi despre Platon.

(UPDATE 21:36) Veaceslav Platon:
Am fost înăduşit de Vladimir Voronin, pentru că aveam bani. Banii în buzunarul altuia pentru Voronin a fost ca o înjosire.

(UPDATE 21:35) Veaceslav Platon:
Am o viaţă activă şi interesantă. Cred că am o stea care mă păzeşte. Pentru întreţinerea AMN am cheltuit milioane. Dar m-am dezamăgit... în partide, în politicieni şi în Serafim Urechean.

(UPDATE 21:34) Veaceslav Platon:
Am cheltuit mulţi bani pentru susţinerea democraţiei în Moldova. Am finanţat Alianţa Moldova Noastră.

(UPDATE 21:33) Veaceslav Platon:
M-am săturat. Am obosit. De asta am decis să vin în Fabrika. În ultimul timp, cu numele meu au început să astupe toate găurile. Asta îmi strică imaginea. Se întrece orice măsură.

Este acuzat că ar sta în spatele mai multor atacuri de tip raider. A fost supranumit raiderul numărul unu în spaţiul CSI şi chiar geniu al depistării golurilor din legislaţie. A fost urmarit în Moldova, în Rusia şi în Ucraina.

În Moldova, a intrat şi în politică, însă pentru foarte scurt timp. Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, este invitatul emisiunii de astăzi. De cealaltă parte, ca de fiecare dată, se află analistul politic, Igor Boţan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu