Suporter argentinian, călcat în picioare de un cal al poliţiei

Embed:

Meciul de duminică din campionatul argentinian dintre Velez Sarsfield şi San Lorenzo a fost anulat. Asta după ce un suporter şi-a pierdut viaţa în timpul confruntărilor dinaintea partidei cu forţele de ordine.

Violenţele provocate de suporteri în campionatul Argentinei au atins din nou paroxismul. Unul dintre ultraşi a decedat în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, încă înainte de începutul partidei. Reprezentanţii poliţiei argentiniene au declarat că susţinătorul formaţiei San Lorenzo a făcut infarct, dar mai multe agenţii de presă din Ţara Tangoului au informat că acesta a fost călcat în picioare de un cal al poliţiei.

Arbitrul a fluierat începutul partidei, dar a chemat formaţiile la vestiare după numai o jumătate de oră, când suporterii echipei vizitatoare au rupt gardurile de protecţie şi au pătruns pe gazon. De asemenea, a avut de suferit şi portarul lui Velez Sarsfield, care a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribune.

Confruntarea Velez-San Lorenzo este considerată de risc maxim şi, în ultimii 3 ani, susţinătorii lui San Lorenzo au fost interzişi pe stadionul lui Velez tocmai din cauza incidentelor permanente. La meciul de ieri li s-a permis accesul, după ce oficialii celor două formaţii au promis că vor lua măsuri sporite de securitate.

În urmă cu trei ani, un meci disputat între cele două cluburi pe terenul lui San Lorenzo a fost anulat înaintea fluierului de start în circumstanţe asemănătoare. Atunci, un susţinător al lui Velez Sarsfield a fost împuşcat mortal de un suporter al adversarei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu