SUPERSTIŢII! Ce obiceiuri trebuie evitate pentru a avea noroc

Fiecare zi a săptămânii e importantă în felul ei, mai ales pentru persoanele superstițioase. Iar ziua de vineri pare a fi cea mai bogată în superstiții, scrie libertateapentrufemei.ro.

Unii se tem doar pentru că e vineri, iar dacă mai e și data de 13, atunci chiar e de temut. Oare avem cu adevărat motive să ne temem de ziua de vineri?

Ce să faci și ce nu, într-o zi de vineri

Există o superstiție potrivit căreia cei care fac amor în Vinerea Mare rămân „lipiți” pe veci, așa că nu e un moment potrivit pentru cei care caută o aventură de o noapte. Totuși, credincioșii nici nu concep să aibă contact fizic vinerea, căci e zi de post și e mare păcat.

Dacă vezi prima floare a primăverii într-o zi de vineri, e semn de sănătate. Dar ai grijă! Dacă pleci în călătorie vinerea, vei avea parte numai de ghinioane. Și dacă-ţi tai unghiile vinerea sau duminica, e semn de ghinion. Aşternutul schimbat în zi de vineri anunţă visuri urâte.

Un copil născut în Vinerea Norocoasă (dinaintea Paştilor) şi botezat în Vinerea Mare, are darul tămăduirii. Tunde-te în Vinerea Norocoasă şi vei scăpa de dureri de cap tot restul anului. Cine moare în Vinerea Norocoasă, ajunge în rai. Se mai crede că nu e bine să începi să confecționezi o haină vinerea decât numai dacă știi că o termini de făcut în aceeași zi, căci, altminteri, îți va aduce numai ghinioane.

Dacă aprinzi în zi de vineri lumânări roz și te înconjori de arome de trandafir, lavandă şi zmeură, ai toate șansele să începi o nouă relație amoroasă sau să atragi dragostea în familie, să menții aprinsă flacăra iubirii în cuplu, să ai parte de prieteni buni și de echilibru emoțional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu