Supercupa Moldovei 2011 se va juca la Complexul Sportiv Sheriff

Embed:

Finala Cupei Moldovei se joacă pe stadionul Zimbru, iar Supercupa la Complexul Sportiv Sheriff. Acesta este un compromis la care a mers cu câţiva ani în urmă FMF pentru a asigura meciuri importante pe ambele maluri ale Nistrului. Vă prezentam un scurt istoric al locului disputării Supercupei Moldovei 2011 dintre Iskra şi Dacia.

Construcţia Complexului sportiv din Tiraspol, care apoi a fost numit Sheriff a început în vara anului 2000. În 2002 a fost dată în folosinţă arena pincipală, care a devenit cel mai modern stadion din Moldova, cu 14 mii de locuri şi având categorie superioară de la UEFA. În prezent, complexul se află pe o suprafaţă de 40 hectare şi cuprinde în afară de arena principală - arena mică, 12 terenuri de antrenament, o arenă acoperită, complex locativ, hotel şi sediul Academiei de fotbal Sheriff.

În acest an Complexul a fost în proces de reconstrucţie. Terenul arenei principale a Complexului Sheriff a fost renovat şi mărit considerabil. Iar la arena mică, unde va şi avea loc Supercupa Moldovei din acest an, a fost instalat un covor cu iarbă naturală.

Tribunele acestui stadion au o capacitate de 8 mii de locuri, acesta fiind singurul capitol la care arena mică poate fi considerată inferioară celei principale. În rest, alături de Arena mare a complexului, Stadionul Zimbru şi Stadionul din Orhei, este a patra arenă din Moldova cu drepturi de a găzdui meciuri internaţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu