SUPER LEAGUE, UN NOU TURNEU: Ar fi competiția celor mai bogate cluburi din Europa

Embed:
O nouă competiţie de fotbal la nivel de cluburi în Europa se iveşte la orizont.

16 cluburi de top de pe "Bătrânul Continent" au fost invitate să semneze o declaraţie de intenţie la sfârşitul lunii trecute pentru a participa la o competiţie privată, Super League, începând cu anul 2021.

Conform presei din Germania, planul a fost prezentat în luna octombrie către consultare clubului Real Madrid, care a câștigat Liga Campionilor în ultimii 3 ani și care a cucerit trofeul de cele mai multe ori.

Super League ar urma să cuprindă 11 cluburi fondatoare, care nu vor putea retrograda: Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan şi Bayern Munchen.

Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale Milano şi AS Roma vor avea calitate de cluburi invitate, dar care vor putea retrograda într-o ligă secundă a Super League, care se află încă în discuţie.

Presa din mai multe țări europene mai scrie că cele mai bogate cluburi ar fi interesate de o asemenea competiţie în scopul majorării veniturilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu