SUPĂRARE în plenul Parlamentului! Mărul discordiei, două proiecte de lege care nu sunt pe placul opoziţiei

Embed:

Supărare mare în plenul Parlamentului. Comuniștii, liberalii, liberal-democrații și socialiști au părăsit sala de ședință în semn de protest. Mărul discordiei au fost două proiecte de lege care nu sunt pe placul opoziţiei. Este vorba despre reformarea sistemului spitalicesc şi un proiect privind afacerile cu jocuri de noroc. Până la urmă, în sală au rămas doar deputaţii din majoritatea parlamentară. 

Primul care a părăsit sala a fost deputatul comunist Vladimir Voronin. Acesta s-a arătat nemulţumit de proiectul privind trecerea spitalelor regionale în administrarea Ministerului Sănătăţii.

"Fiecare din voi, acei deputaţi care veţi vota pentru acest proiect, vreau să ştiţi că trădaţi poporul, trădaţi sănătatea oamenilor. Eu nu voi participa la aceasta, iar în semn de protest părăsesc sala", a declarat Vladimir Voronin.

Mărul discordiei a fost şi modificarea unui proiect de lege referitor la activitatea cazinourilor. După ce au criticat dur iniţiativa, deputații comuniști, liberali, liberali-democrați și socialiști au plecat din sală.

"În semn de protest față de graba care se supune votului proiectul legii cazinourilor, fracțiunea Partidului Socialiștilor părăsește sala", a spus Vlad Bătrîncea, deputat PSRM.

"Tot ce a fost spus de către socialiști și de liberali în această sală cu acuzații la adresa acestui proiect de lege nu a fost decât un simplu temei. Ei căutau o pricină cum să se întâlnească în cadrul unei coaliții monstruoase", a declarat Marian Lupu, deputat PDM.

În final, în plenul Parlamentului au rămas 53 de deputați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu