Suntem ceea ce mâncăm! Te va îngrozi ce au descoperit oamenii de știință despre sistemul digestiv uman

Suntem ceea ce mâncăm, iar ceea ce mâncăm arată în schimb ceva despre ce suntem. De aceea, nu ar trebui să fim foarte surprinşi de ultimul studiu care arată că acum oamenii mănâncă plastic, după ce am umplut natura cu cu pungi, paie și alte produse care pot fi înlocuite, dar pe care le folosim la greu.

 

Un studiu realizat la Universitatea Medicală din Viena a constatat că părţi minuscule de plastic sunt prezente în sistemul digestiv al oamenilor. Se știe de mai multă vreme că peştii ingerează plastic.

Iar cei care au crezut că nu va ajunge înapoi la vârful lanţului trofic, se pare că s-au înșelat, scrie Prime.md.

Studiul pilot a implicat opt participanți din Marea Britanie, Finlanda, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Rusia și Austria. Fiecare a ținut un jurnal de alimente timp de o săptămână înainte ca probele lor să fie analizate în laborator.

Există mai multe presupuneri referitor la sursa plasticului din organismul nostru. Poate fi din peștele marin sau din apa și mâncarea pe care o consumăm din doze de plastic. Alte teorii spun că particule minuscule de plastic plutesc în aer și aterizează pe hrana noastră.

S-a demonstrat că odată absorbit, plasticul se acumulează în organele noastre interne. Experții din mediu dau alarma. Descoperirea unor materiale care se află în corpul nostru fără ca noi să fi optat conştient pentru a le înghiți, spune ei, ar trebui să ducă la accelerarea eforturilor de combatere a poluării cu plastic.

Rapoartele arată că utilizarea plasticului a crescut de 20 de ori în Europa. Pentru a opri acest proces, în ultimii ani în toată lumea au pornit campanii de conștientizare a pericolelor la care ne expunem. Se recomandă schimbarea pungilor din plastic pe cele din pânză, optarea pentru produse alimentare ambalate în hârtie și renunțarea la sticla pentru apă din plastic în favoarea uneia din metal sau sticlă, care poate fi reutilizată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu