Sunt zeci de mii. TOP cele mai frecvente încălcări comise de șoferi în primele 9 luni ale anului

Circa 126.000 de încălcări a limitei de viteză. Atâtea nereguli au documentat inspectorii de patrulare în primele nouă luni ale anului 2015.

În același timp, peste 43.000 au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, iar alţi peste 23.000 au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

În primul caz se prevede o amendă de până la 1000 de lei și 5 puncte de penalizare, în cel de-al doilea amendă de până la 600 de lei şi 3 puncte de penalizare, iar pentru ultima încălcare şoferi sunt sancţionaţi cu o amendă de până la 400 de lei și 3 puncte de penalizare.

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulație și colegii de trafic, să dea dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, să respecte limita de viteză, să nu circule la semnalul roșu al semaforului și să-și cupleze centura de siguranță.

De asemenea, pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise și să se asigure de fiecare dată că o fac în siguranță.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu