SUNT UIMITOARE! Lista celor mai frumoase și atractive 10 orașe de vizitat în 2020

Site-ul de turism Lonely Palent, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din lume, a publicat lista celor mai frumoase și atractive 10 orașe de vizitat în 2020, scrie libertatea.ro.

Ajuns la a cea de-a 15 ediție, topul conține la fel ca și în anii trecuți, locuri cunoscute și nestemate ascunse, fiind formată din orașe cunoscute care au deja milioane de vizitatori, dar și unele despre care nu se aude foarte mult.

Pentru realizarea topului, editorii Lonely Planet au solicitat angajaților săi și altor câteva sute de contribuabili din întreaga lume să facă nominalizări. Dintre acestea au ales 10 orașe, regiuni, țări și destinații. Salzburg din Austria, a fost numit orașul de top al Lonely Planet pentru a fi vizitat în 2020. Pe locul doi se află Washington, D.C., urmat de Cairo, Egipt.

Salzburg, Austria

Este locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart și aici se află casa care a inspirat filmul "Sunetul muzicii". Și dacă acest lucru nu a fost suficient pentru a vizita, anul viitor este aniversarea centenară a renumitului festival Salzburg, o sărbătoare anuală cu muzică, teatru și evenimente culturale.

Washington DC, Statele Unite

Fiind an electoral în Statele Unite, Washingtonul va fi în atenția întregii lumi. Mai mult, anul viitor se vor aniversa și 100 de ani de la introducerea în Constituție a celui de-al 19-lea amendament, cel care acordă femeilor dreptul la vot.

Cairo, Egip

Anul viitor se va deschide Marele Muzeu al Egiptului. Situat în Giza, chiar în afara Cairo, cu o suprafață de aproape 500.000 de metri pătrați, acesta va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizații. Proiectul de 1 miliard de dolari va include comori de la aglomeratul muzeu egiptean din Piața Tahrir din Cairo, dar cu mult mai mult spațiu și 17 laboratoare dedicate salvării și restaurării descoperirilor făcute de arheologi.

Galway, Irlanda

Capitală europeană a culturii în 2020, Galway este prezentat de Lonely Planet drept cel mai captivant oraș al Irlandei. În plus, anul viitor orașul va găzdui un număr mare de evenimente culturale. De asemenea, satele și insule de pe coasta de vest vor face parte din proiect.

Bonn, Germania

Capitala Germaniei de Vest înainte de reîntregirea Germaniei în 1990, Bonn a ieșit puțin din atenție de când nu mai este capitala.

Dar Bonn este locul natal al lui Ludwig van Beethoven, anul viitor se vor marca 250 de ani de la nașterea compozitorului. Astfel că pe tot parcursul anului aici vor fi organizate concerte, iar orașul va sărbătorii artele frumoase.

Top 10 orașe

1. Salzburg, Austria

2. Washington, D.C., Statele Unite

3. Cairo, Egipt

4. Galway, Irlanda

5. Bonn, Germania

6. La Paz, Bolivia

7. Kochi, India

8. Vancouver, Canada

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite

10. Denver, Statele Unite

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu