Sunt mame de îngeri. Le unește aceiași durere, pierderea unui copil

Embed:

Sunt mame de îngeri - așa se numesc femeile care au simțit pe pielea lor o durere groaznică, cele care au rămas cu amprenta asupra sorții, mamele, copii cărora s-au stins mult prea repede din viață.

Astăzi, micuții decedați au fost comemorați la Grădina Botanica din Capitală. Aici, femeile au lansat baloane colorate către cer și au rostit cu voce tare, numele îngerașilor pe care nu îi mai au alături.

Le unește aceiași durere - pierderea unui copil. Fiecare mămică ascunde în spatele unui chip vesel golul lăsat de picii decedați mult prea devreme. La unele dintre el nici măcar astăzi lacrimile nu contenesc.

"Sunt și eu o mămică de îngeraș care aproximativ un an și patru luni, exact un an și patru luni a ajuns acolo sus în ceruri.Copilul când l-am pierdut avea patru anișori și opt luni. Îngerașul meu se numea Maxim", a afirmat  mama de înger, Victoria Cazac.

Femeia spune că de vină ar fi fost neatenția medicilor. Acum, aceasta își dorește cel mai mult să devină din nou mamă.

Iar Dina Plotnic din Capitală nu a mai apucat să își vadă pruncul alergând prin casă. Atunci când femeia se gândea la prima rochiță și la prima fundiță ori la primul costum cu papion, viața ei s-a năruit într-o clipă.

Femeia a suferit un avort spontan.

"Aveam o sarcină pe care am pierdut-o. Fiind un copil pe care l-am dorit din toată inima am scris aici că nu îl vom uita niciodată.Foarte dureros, evident ca pentru orice femeie dar m-au ajutat copii care au apărut ulterior", a comunicat mama de înger, Dina Platonic. 

Mămicile de îngeri au venit la Grădina Botanică cu baloane pe care erau scrise numele micuților, dar și cuvinte dulci. Ulterior, acestea au fost lansate în cer.Femeile cred ca astfel dragostea lor ajunge la îngerași.

"Acest balon este dăruit cu toată inima, cu toată gingășia părinților, a fraților. Intenția noastră de a lansa aceste baloane este cu scopul ca să ajungă dragostea noastră, dulceața noastră, gingășia noastră, îmbrățișările noastre dulci la ei"

"Simt o oarecare legătură. Poate sună ciudat dar nu știu, ca un fel de sărut, ca și cum îl trimit acolo sus și știu că îl primește. Vin acasă după evenimentul ăsta eu îl visez."

Evenimentul "Mămică de înger" este organizat al treilea an la rând și are scopul ca femeile care şi-au pierdut pruncii să se cunoască și să socializeze.

"Nu toți au posibilitatea să meargă la cimitire. Nu toți au posibilitate, nu vor, nu au curajul și ne întâlnim aici. Ne întâlnim aici să discutăm, să socializăm, să facem planuri. Fiecare să se împartă cu experiența ei", , organizatoarea, Alisia Braga.

Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut s-au înregistrat peste 350 de decese ale copiilor de până la un an, cu șase la sută mai puțin decât anul trecut.

 Datele mai arată că cele mai multe cazuri de decese infantile, peste 160, au fost în Capitală. În raioanele din nordul și centrul țării s-au înregistrat în jur de 70 de astfel de cazuri, iar în sudul țării aproape 40. 

loading...

Lasă un comentariu