Sunt frumoase, dar şi periculoase: Cele mai primejdioase ape din lume

Cele mai multe persoane nu își pot imagina vacanța fără a o asocia cu o gură de apă, fie ea un lac, un râu, o gârlă, o mare sau un ocean, dar pe planetă există ape care pot fi chiar mortale.

Citește în continuare despre câteva ape de pe Pământ, care pe cât de frumoase sunt pe atât de periculoase au ajuns.

1. Great Blue Hole, Belize

Curenții transformă acest loc într-un mare vortex, care atrage în adâncuri orice se află la suprafață. În ciuda acestui lucru, există încă mulți oameni care se aventurează, deoarece Jacques Cousteau l-a denumit cel mai bun loc pentru scufundări.

2. Jacob’s Well, Texas, SUA

Acest ochi de apă limpede ca de cristal, s-a format într-o peșteră periculoasă chiar și pentru cei mai experimentați instructori de scufundări. În adâncurile ei se găsesc mai multe tuneluri subacvatice, din care foarte puțini oameni au reușit să iasă cu bine.

3. Lake Michigan, SUA

Lake Michigan (Lacul Michigan) este aproape la fel de vestit ca Triunghiul Bermudelor datorită curenților de aer din această zonă, care sunt cei mai cumpliți din toată America de Nord. Sursele susțin că lacul este foarte periculos, din cauza faptului că acești curenți iau anual viețile a mai multe duzini de oameni.

4. Lake Natron, Tanzania

Lake Natron (Lacul Natron) este unul dintre cele mai alcaline locuri din lume și este acoperit cu o crustă de sare, care uneori are culoarea roșie. Temperatura apei atinge 50 de grade Celsius în anumite locuri, ceea ce îl face aproape nepotrivit pentru orice formă de viață. Doar trei specii de pește trăiesc aici, pentru că au reușit să se adapteze condițiilor vitrege.

5. Blue Hole, Dahab

Această zonă este probabil cea mai periculoasă pentru a face scufundări, întrucât foarte mulți au murit în peștera de dedesubt, care are aproximativ 122 metri. Cu toate acestea, experții spun că, probabil, scafandri cu experiență se pot scufunda fără nici o problemă, deoarece majoritatea morților au survenit în urma lipsei de oxigen la urcare.

6. Horseshoe Lake, SUA

Dioxidul de carbon emis prin crăpăturile de pe fundul Lacului Horshoe (Horseshoe Lake) este mortal pentru oricine. Pericolul este anunțat, până acum, de moartea a patru oameni și copacii uscați din jur.

7. Boiling Lake, Republica Dominicană

Acest lac de munte se află la opt ore de țărm și temperaturile apei de aici ajung până la 92 grade Celsius din cauza bulelor de aer cald de sub pământ, care provoacă de multe ori și lavă. Înotul este strict interzis, chiar dacă la suprafața apei nu se văd aceste bule caracteristice, dar fierberea începe din adâncuri să ia amploare rapid în Lacul Clocotit.

8. Rio Tinto, Portugalia/Spania

Aici au avut loc mai multe escavări după fosile pentru foarte mulți ani și apa s-a colorat de la cupru, fier și alte metale prezente, ceea ce a făcut să crească aciditatea din aer. Chiar și așa, Râul Vopsit, cum este supranumit, are propriul ecosistem, care include bacterii ce oxidează metalele și îi dau apei culoarea roșie.

9. Drake Passage

Zona este împânzită de iceberguri, iar vântul atinge 129 km/oră, ceea ce face curenții să fie cu atât mai periculoși cu cât vizibilitate este foarte slabă pentru navele care sunt nevoite să ajungă în Trecătoarea Drake (Drake Passage), drept pentru care este considerată un adevărat cimitir de nave încă dinainte ca Magelan să descopere Canalul Panama.

10. Lake Kivu

În ciuda aspectului liniștit, aici își au locul 55 miliarde metri cubi de metan. Chiar și cel mai mic cutremur poate cauza o explozie uriașă, care să arunce în aer peste 2 milioane de locuitori din zona Lacului Kivu (Lake Kivu).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu