Sunt cei mai buni! Câinii Faradey, Abb și Yoka au câştigat toate cupele la un concurs din Bulgaria

Embed:

Trei câini care aparţin Poliției de Frontieră şi lucrează la Aeroportul Internaţional Chişinău au câştigat o competiţie chinologică care s-a desfăşurat în Bulgaria. Faradey, Abb și Yoka, au adus acasă toate premiile care au fost puse la bătaie.

În perioada 10-20 iulie, alături de inspectorii chinologi Alexandru Dragomir și Nichita Balaur, patrupezii au participat în cadrul competițiilor chinologice "Săptămâna Europeană", organizate de Uniunea Chinologică a Bulgariei, în comun cu World Chinologic Hunting Sports Alliance.

Câinii de serviciu au trebuit să-și manifeste abilitățile de patrulare, urmărire sau detectare a substanțelor explozive şi stupefiante, alături de un test la capitolul disciplină.

Cele mai bune rezultate le-a înregistrat veteranul Faradey, care a câștigat premiile mari ale tuturor celor patru competiții din concurs pentru categoria sa de vârstă.

Toţi cei trei câini slujesc la postul Poliţiei de Frontieră de la Aeroportul Chişinău. După competiţie, campionii s-au întors la locul de muncă.

"Funcţia câinelui este una vitală pentru noi. El având un vector de direcţie ca găsirea substanţelor intertzise, cât şi a obiectelor în caz de necesitate, în special la cursele de risc care sunt în aeroport", a spus inspectorul superior al Punctului de trecere a frontierei "Aeroport-Chişinău", Laurenţiu Moraru. 

Poliţia de Frontieră are 86 de câini dresaţi să identifice substanţele interzise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu