SunStroke Project va reprezenta țara noastră la Eurovision. Cum au reacţionat ceilalţi participanţi

Embed:

Trupa "SunStroke Project" va reprezenta în acest an țara noastră la concursul Eurovision de la Kiev. Piesa formaţiei "Hey Mamma" a acumulat zece puncte din partea juriului și 12 din partea publicului. În premieră, la o ediție națională, doi concurenți au avut egalitate de puncte.

Băieții de la SunStroke Project și "Ethno Republic și Surorile Osoianu" au acumulat câte 22 de puncte. Totuși, învingătoare a fost piesa "Hey Mamma", pentru că, potrivit regulamentului, a acumulat punctaj maxim din partea publicului.

Ceilalţi participanţi nu au rămas însă dezamăgiţi de concurs, şi asta pentru că Eurovision pentru ei este o modalitate de a se promova. Unii interpreţi chiar au recurs la gesturi mai puțin obișnuite, pentru că le-ar aduce noroc.

"Am fost desculță și sper că îmi va purta norocul. Piesa mea are anul acesta un mesaj mai deosebit. Este vorba despre copiii care au o soartă mult mai grea pentru vârsta lor", a spus interpreta Diana Brescan.

– De ce tu trebuie să reprezinți țara la Eurovision? 
– Sunt tânăr. Vreau să transmit un mesaj din tot sufletul că nu trebuie de gândit la politică, la limbă, la ceva, dar trebuie să ne gândim la suflet, a spus interpretul Samir Loghin.

"Am depus tot efortul și eu și backingul care m-a ajutat și cred că am făcut un lucru frumos. Este o experiență foarte bună de a te promova", a spus interpreta Valeria Paşa.

Unii interpreți au pregătit piese în limba română pentru a promova cultura noastră.

"Vrem să promovăm țara noastră ca și neam, ca și muzică, ca și limbă, ca și tradiții", a spus solista trupei "Ethno Republic", Cornelia Ştefăneţ.

"Noi suntem Republica Moldova și marea majoritate care ascultă acest concurs sunt vorbitori și înțeleg foarte bine limba română", a spus interpretul Aurel Chirtoacă.

Trupa SunStroke Project va evolua pe scena de la Kiev în prima semifinală în data de 9 mai. Formaţia, împreună cu interpreta Olia Tira, a reprezentat Moldova la Eurovision şi în 2010 cu piesa "Run Away".

Citeşte şi: Moldova a ales! Cine ne va reprezenta țara la Eurovision 2017 (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu