Sunete diafane, aproape de pe altă planetă. Un muzician a creat instrumente muzicale din gheață

Embed:

Cine ar fi crezut că gheața poate cânta? Un muzician din Norvegia a descoperit că materialul dur și rece poate fi șlefuit în așa mod, încât să emită sunete frumoase, diafane, aproape de pe altă planetă. Așa că s-a apucat să creeze instrumente muzicale din gheață.

Artistul, care a combinat dintotdeauna instrumentele muzicale clasice cu cele create din materiale neobişnuite a făcut până acum o goarnă, o tamburină și o marimba din gheață.

"Cred că această idee mi-a venit pentru că voiam să organizez un concert sub o cascadă înghețată și am încercat să adaug bucăți de gheață la instrumentele muzicale obișnuite", a spus Terje Isungset, muzician.

Muzicianul spune că pentru instrumentele sale folosește doar gheața tăiată din lacuri și râuri foarte curate, deoarece nivelul de poluare al apei joacă un rol foarte important în puritatea sunetului emis. Acesta încearcă astfel să atragă atenția oamenilor la încălzirea globală și la faptul că Oceanul Arctic pierde tot mai mult teren din cauza topirii gheții.

Muzica rece, cum îi place lui să spună, a fost auzită deja de mii de oameni, pentru că artistul a organizat mai multe concerte. Anul viitor, planifică să plece în turneu în Rusia, Germania și Belgia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu