Summitul ACRE: Evenimentul, desfășurat la Orhei, a adunat peste 100 de lideri politici străini

Embed:

Niciun partid din Moldova nu deține monopol asupra colaborării cu politicienii europeni.

Declarația a fost făcută de președintele Partidului "Șor" în cadrul summit-ului Alianţei Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Evenimentul, desfășurat la Orhei, a adunat peste 100 de lideri politici străini, care au subliniat că vor ajuta Moldova în parcursul său european. La eveniment a participat și Ian Zaradel, unul dintre candidații cu cele mai reale șanse să câștige funcția de președinte al Parlamentului European, potrivit observatorilor UE. 

Deputații Parlamentului European au declarat că Moldova a înregistrat transformări vizibile și are șanse reale să fie parte din marea familie a UE. 

"Noi știm foarte bine cât de complicat este să construiești instituții necesare, o democrație parlamentară, alegeri libere, o economie puternică și o piață liberă, dar Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană care este un prim pas pentru a deveni stat membru", a spus eurodeputatul Jan Zahradil.

"Această ţară merită să devină parte a Uniunii Europene şi vrem să o încurajăm să devină mai liberă. În ultimul timp au fost create multe locuri de muncă, dar mai este mult de lucru", a spus eurodeputatul Rupert Matthews. 

Summit-ul desfășurat în premieră în Moldova a fost organizat de Partidul "Șor". Liderul formațiunii a declarat că, prin acest eveniment, Moldova își dezvoltă relațiile cu partenerii externi.

"Unii politicieni cred că au monopolizat prietenia cu Europa, dar situația este un pic diferită. În Europa, sunt diferite partid și diferiți oameni. Noi am reușit să obținem o experiență pe care o vom folosi pentru a dezvolta țara", a spus președintele Partidului Șor, Ilan Șor.

Alianţa Conservatorilor și Reformiștilor Europeni este al treilea cel mai influent grup politic în Parlamentul European, în care deține peste 70 de mandate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu