SUMMIT ISTORIC LA VLADIVOSTOK. Vladimir Putin şi Kim Jong Un s-au întâlnit pentru prima dată

Embed:
Summit istoric la Vladivostok. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-au întâlnit pentru prima dată. Liderul de la Kremlin a venit cu avionul, în timp ce Kim a preferat trenul său blindat.

"Vizita dumneavoastră în Rusia va contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi ne va ajuta să înţelegem mai bine prin ce modalităţi putem reglementa conflictul din peninsula coreeană."

La rândul său, Kim Jong Un şi-a exprimat mulţumirea pentru organizarea reuniunii.

"Sper că întâlnirea noastră va fi utilă pentru consolidarea relațiilor de dezvoltare și de prietenie dintre Republica Populară Democrată Coreeană și Rusia, care au rădăcini adânci."

Prima întrevedere între un lider rus şi unul nord-coreean a avut loc în urmă cu 70 de ani. Dar spre deosebire de bunicul său, Kim Ir Sen, care a aşteptat două săptămâni într-un hotel din Moscova înainte să fie primit de Stalin, Kim Jong Un a aşteptat doar o zi.

Liderul nord-coreean a fost întâmpinat cu onoruri militare şi a avut întrevederi cu oficiali locali şi membri ai staff-ului preşedintelui Rusiei. Experţii politici internaţionali consideră că, prin acest summit, Putin încearcă să devină un jucător esenţial în negocierile privind denuclearizarea Coreei de Nord, pe când Kim doreşte să atragă investitori ruşi în ţara sa.

Până acum, liderul de la Phenian a avut două întrevederi cu preşedintele american, Donald Trump, care a încercat să-l convingă să renunţe la programul său nuclear. Cel mai recent summit a avut loc la sfârşitul lunii februarie în Vietnam, dar discuţiile nu au adus niciun rezultat. Atât după prima, cât şi după a doua întâlnire, Kim Jong Un a continuat testele cu rachete balistice, unul dintre motivele pentru care comunitatea internaţională a impus sancţiuni Coreei de Nord.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu