Suma uriașă câștigată de Ivanka Trump și soțul ei în 2017 i-a surprins pe americani

Suma uriașă câștigată de Ivanka Trump și soțul ei în 2017 i-a surprins pe americani, mai ales că cei doi s-au retras de la conducerea companiilor pe care le dețineau, atunci când au început să lucreze la Casa Albă. Totuși, Ivanka Trump și Jared Kushner au câștigat în jur de 82 de milioane de dolari grație unor investiţii făcute în companii pe care le conduceau înainte, scrie Washingtonm Post, citează libertatea.ro.

La începutul anului 2017, fiica cea mare a președintelui Donald Trump și soțul ei au renunţat la gestionarea activităţilor zilnice ale companiilor lor în beneficiul unor prieteni apropiați. Cei doi au preluat funcții de consilieri în administrația de la Casa Albă, dar pentru aceste activități nu sunt remunerați.

Ei au păstrat, însă, acțiuni în companiile pe care le dețineau, iar veniturile de pe urma acestora sunt uriașe.

De pe urma participației pe care o are la Trump International Hotel din Washington Ivanka Trump a obținut anul trecut 3,9 milioane de dolari. La această sumă se adaugă și o indemnizaţie de plecare din partea Trump Organization în valoare de 2 milioane de dolari.

Cel care a adus cei mai mulți bani în familia fiicei președintelui a fost Jared Kushner. Ginerele lui Trump a câștigat în total 70 de milioane de dolari în 2017, din care 5 milioane de dolari provin de la reţeaua de reşedinţe hoteliere Quail Ridge din New Jersey, ce aparţin Kushner Companies. El a explicat că veniturile sale provin de la zeci de companii asociate grupului imobiliar al familiei sale.

Presa americană estimează că bunurile deţinute de Jared Kushner au o valoare ce a fost cuprinsă anul trecut între 179 de milioane şi 735 de milioane de dolari, iar cele deţinute de soţia lui, Ivanka, o valoare cuprinsă între 55,3 milioane şi 75,6 milioane de dolari.

În iulie 2017, data ultimei sale declaraţii de venituri, cuplul a anunţat venituri comune de cel puţin 19 milioane de dolari provenind din companiile sale, pe lângă veniturile de 80 de milioane de dolari generate de investiţii făcute în domeniul imobiliar şi în alte sectoare de activitate între ianuarie 2016 şi începutul anului 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu