SUMĂ FABULOASĂ. Care este valoarea bunurilor ce urmează să fie confiscate de la Vlad Filat

Valoarea bunurilor fostului premier Vlad Filat condamnat la nouă ani de puşcărie, care urmează să fie confiscate, este de aproape un miliard de lei.

Printre acestea se numără maşini de lux, clădiri şi terenuri situate în inima Capitalei. Potrivit legii, toate acestea vor ajunge în folosul statului, atunci când va fi pronunţată ultima sentinţă şi anume cea a Curţii Supreme de Justiţie.

Pe lista bunurilor ce urmează să treacă în patrimoniul statului sunt patru automobile scumpe. Este vorba despre un "Porsche Cayenne", care costă peste un milion de lei, două maşini "Volkswagen Tuareg" în valoare de două milioane de lei   şi un autoturism de model "Toyota Land Cruiser".

Maşinile fostului premier sunt parcate în curtea Centrului Naţional Anticorupţie.

Pe lângă bijuteriile pe patru roţi, Vlad Filat mai are multe imobile, printre care un teren şi o construcţie situate pe strada Ismail din centrul Capitalei, care costă peste şase milioane de lei. 

În preajma acestora, se află cea mai cunoscută proprietate a lui Vlad Filat - clădirea în care se află compania "Ipteh". Datele CNA arată că jumătate din acest ediciu îi aparţine fostului lider al PLDM.

Anul trecut, construcţia de birouri din centrul Capitalei i-a adus lui Filat un profit de nouă milioane de lei. Şi casa de pe bulevardul Gurie Grosu din sectorul Telecentru, în care Filat a locuit cu prima soţie şi cei doi copii, va fi confiscată.

Valoarea cadastrală a tuturor imobilelor este de aproape 800 de milioane de lei.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat luni la nouă ani de închisoare. El este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu