SUMĂ EXORBITANTĂ! Al-Qaida a primit 11 milioane de dolari pentru a elibera trei jurnaliști spanioli

Peste 11 milioane de dolari au fost plătite pentru a obține eliberarea recentă a trei jurnaliști spanioli ținuți captivi de Al-Qaida în Siria, relatează luni un cotidian turc proguvernamental, potrivit Agerpres.

În articol — apărut în cotidianul Yeni Safak și reluat pe pagina de internet a guvernului turc — se susține că pentru fiecare jurnalist au fost plătite circa 3,7 milioane de dolari. Bani suplimentari au fost oferiți de asemenea pentru tabere care găzduiesc persoane strămutate în interiorul Siriei.

Publicația mai notează că Turcia și Qatar au fost solicitate de guvernul spaniol să ajute la negocieri, dar că Ankara nu a comunicat direct cu aripa din Siria a Al-Qaida, cunoscută sub numele de Frontul al-Nusra.

Madridul a mulțumit ambelor țări pentru ajutorul lor în negocieri după ce cei trei jurnaliști — Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez și Angel Sastr — s-au întors în Spania la începutul acestei luni.

Jurnaliștii au fost dați dispăruți în iulie 2015 în orașul Alep, controlat de rebeli, după ce au intrat în Siria din Turcia, un susținător puternic al opoziției siriene care luptă împotriva președintelui Bashar al-Assad.

Citeşte şi După ce au fost sechestrați aproape zece luni în Siria, trei jurnalişti s-au întors în Spania

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu