Сum mint rușii: MANIPULĂRILE TERIBILE ale televiziunilor ruşesti în vederea atingerii unor scopuri politice

Mai multe publicaţii ruseşti, printre care Sputnik, Ria Novosti, NTV, RusskyMir, Komsomolskaya Pravda, au relatat că pe 30 septembrie 2018, reprezentanţii unei delegaţii a Norvegiei, aflaţi în vizită în Crimeea, şi-au arătat susţinerea pentru anexarea Peninsulei Crimeea, afirmând că a fost un demers legitim care a reprezentat voinţa populaţiei.

Primele semne ale dezinformării se regăsesc chiar din titlul respectivelor articole.

Câteva exemple:

"Delegaţia norvegiană recunoaşte Crimeea ca fiind parte din Rusia"

"Şeful delegaţiei norvegiene a numit Crimeea o parte legitimă a Rusiei"

"Şeful delegaţiei norvegiene a recunoscut Crimeea"

Manipularea prin cuvinte şi ton

Exprimarea este tendenţioasă şi înşelătoare. Toate titlurile au două elemente în comun: cuvântul delegaţie şi subtonul pozitiv faţă legitimitatea demersului Rusiei în ceea ce priveşte anexarea Peninsulei Crimeea. Prin această formulare, canalele de propagandă ruseşti au urmărit crearea impresiei că oficialităţile norvegiene recunosc Crimeea ca aparţinând Federaţiei Ruse. Firesc, atunci când auzim termenul de delegaţie gândul ne zboară către un grup de oameni, special abilitaţi, purtători ai unor interese oficiale, scrie adevarul.ro.

Neajunsul din această poveste cu iz propagandistic este că aşa numita delegaţia norvegiană nu era de fapt o delegaţie norvegiană. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu