Suferință fără margini la Cantemir. Moldovenii decedați în accidentul rutier din Rusia au fost aduși acasă

Embed:

Suferinţă fără margini în satul Ţărăncuţa, raionul Cantemir. Corpurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi, de 36 şi 27 de ani, care au murit în urma unui accident rutier în Rusia, au fost aduse acasă.

Mihai Munteanu a plecat să muncească în Federaţia Rusă când avea 16 ani. Rudele povestesc că tânărul şi-a cumpărat recent un apartament în Cahul şi avea de gând să se întoarcă definitiv acasă.

"S-a străduit să îşi facă un cuib şi l-a luat. Deja nu-i mai trebuie nimănui acest cuib, cui îi mai trebuie, dacă el nu mai este", a spus fratele victimei, Grigore Munteanu.

"A fost un băiat cuminte, un băiat harnic, liniştit. A rămas de mic fără tată şi a plecat în Rusia să câştige, să îşi facă o casă, să-şi întemeieze o familie."

"Am fost cu el la lucru în Moscova. A fost un om foarte bun."

Ultima dată, Mihai a fost acasă acum două luni.

"Când a plecat, spuneam că o să vie şi o să ne întâlnim şi o să fie bine. Până la urmă, aşa s-a întâmplat că ne-am întâlnit să-l petrecem pe ultimul drum."

Fratele lui Mihai, care a fost rănit în accident, a ajuns acasă.

"În contrasens maşină, la o distanţă de 100-150 de metri. -Care erau condiţiile meteo? -Tare rele, era ninsoare", a spus fratele victimei, Petru Munteanu.

"Pe parcursul drumului, pacientul a fost monitorizat de specialiştii serviciului SMURD. Starea este satisfăcătoare şi stabilă, politraumatism are pacient, trauma craniocerebrală închisă, comoţie cerebrală", a spus  şef serviciul SMURD, Dumitru Carasic.

Rudele femeii de 30 de ani, care, de asemenea, şi-a pierdut viaţa în accident, au decis ca aceasta să fie înmormântată în Rusia. Tragedia a avut loc în data de 28 ianurie, în regiunea Kaluga.

Automobilul în care se aflau cetăţenii moldoveni s-a ciocnit violent cu o altă maşină. În cea de-a doua maşină se aflau cinci bărbaţi, dintre care unul a murit, iar ceilalţi au ajuns la spital cu multiple traumatisme.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu