Suferă de o BOALĂ NECRUŢĂTOARE. Viaţa unei adolescente din Recea costa MII DE EURO. Părinţii PLÂNG ÎN CONTINUU

O adolescentă din satul Recea, raionul Străşeni duce o luptă contracronometru pentru viaţă. La doar 15 ani, Olesea Bobea a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală. Pentru a-i salva viaţa tinerei, părinţii au nevoie de 10.000 de euro. Suma este imensă pentru cei doi soţi, care au un venit lunar de aproximativ opt mii de lei. În această luptă, Olesea are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, scrie canal2.md.

Pe Olesea Bobea am găsit-o la Institutul Mamei şi Copilului. Boală necruțătoare a legat-o de pat şi marea majoritatea timpului, adolescenta îl petrece dormind. Părinții spun că nimic nu prevestea tragedia.

"Plină de viaţă şi nu se părea la faţa ei că este bolnavă. Brusc au apărut dureri şi am venit aici", a povestit mama, Ala Bobea.

Îndată ce au aflat despre cumplitul diagnostic, care a căzut ca un trăsnet peste familia Bobea, părinţii au venit la Chişinău. La sfârșitul lunii decembrie, îngeraşul lor, Olesea a fost supusă unei intervenții chirurgicale, doar că peste o săptămână, starea fetei s-a agravat. În luna ianuarie, fata iarăși s-a culcat sub bisturiile chirurgilor.

"Nici nu vă închipuiţi, nouă ore o operaţie să aştepţi  o veste oarecare. Mie mi s-a părut două vieţi de ale mele care eu nu le-am trăit. E foarte greu. Vă spun sincer, nu se redă în cuvinte să şezi la fereastră şi să aştepţi şi nu îţi vine copilul", a spus tatăl fetei, Anatolie Bobea.

Lacrimile de pe chipurile soţilor Bolea nu contenesc. Cel mai greu le este atunci când Olesea îi încurajează şi spune că nu se va lăsa bătută.

"Ea mă ruga tot şi spunea tăticu eu lupt, eu văd că voi sunteţi împreună cu mine şi o să lupt şi eu cu boala", a povestit tatăl fetei, Anatolie Bobea.

"Foarte greu ne este când vezi că suferă şi nu poţi să o ajuţi cu nimic. Te uiţi în ochii ei şi îţi plânge inima de jale", a spus mama, Ala Bobea.

Acasă, Olesea este așteptată de fratele său, Octavian care are 18 ani și de surioara mai mică de 10 ani, Arina.

De când tânăra se află la spital, ambii părinţi au renunţat la serviciu pentru a fi alături de copilul lor. Astfel, resursele financiare ale familiei au ajuns la zero, dar ei continuă să spere într-o minune. Tratamentul Olesei costă 10 mii de euro, o sumă prea mare pentru cei doi părinţi.

"Așteptăm să o luăm acasă. Cum a fost înainte de asta tot așa și să o luăm acasă, pe piciorușele ei, și să o văd zâmbind. Trăim cu speranța", a menționat tatăl fetei, Anatolie Bobea.

"Să o punem pe picioare. Mai mult nu vreau nimic. Să o văd ca cum era. Ne-au spus în jurul de 10 mii de euro să facem în România radioterapiile", a spus mama, Ala Bobea.

Părinţii au la dispoziţie o lună de zile să strângă suma necesară de bani şi să plece la o clinică din România.

Cei care nu au rămas indiferenţi faţă de tragedia prin care trece familia Bobea şi doresc să dea o mână de ajutor, o pot contacta pe mama Olesei, Ala la numărul de telefon 069-76-10-46.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu