Suedia va susţine Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană

Embed:

Suedia va susţine Republica Moldova în procesul de integrare europeană şi implimentare a Acordului de Asociere cu UE. Asigurările vin din partea vicepreşedintelui Parlamentului Suedei, Esabelle Dingizian, care a avut o întrevedere cu liderul fracţiunii PDM, Marian Lupu.

Dingizian a apreciat succesele şi reformele promovate de actualul guvern.

"Am discutat în cadrul şedinţei de astăzi rolul Suediei pentru restructurarea în viitor a parteneriatului estic, astfel încât acesta să devină întradevăr o platformă care să ofere o perspectivă europeană clară inclusiv pentru Republica Moldova", a declarat deputatul PDM, Marian Lupu.  

Un subiect abordat de cei doi oficiali au fost şi relaţiile bilaterale dintre Suedia şi Moldova, care vizează creşterea economică, dar şi bunăstarea populaţiei.

"Suedia a fost şi va rămâne şi în continuare unul dintre cei mai importanţi parteneri de dezvoltare a Repulicii Moldova donator financiar şi de asistenţă tehnică, în sprijinul de dezvoltare socială şi economică a ţării", a declarat deputatul PDM, Marian Lupu. 

Prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională în Moldova au fost făcute până acum investiţii în valoare de 60 de milioane de euro. Banii au fost oferiţi în calitate de asistenţă tehnică pentru implimentarea programelor de dezvoltare.

Esabelle Dingizian se va afla în Moldova timp de o săptămână.

În cadrul vizitei sale, vicepreşedintele Parlamentului Suediei, va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali moldoveni, inclusiv cu şeful legislativului Andrian Candu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu