Suedia deplânge victimele atentatului produs la Stockholm. MĂRTURII ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE

Embed:

Drapelele din Suedia sunt coborâte astăzi în bernă, iar străzile capitalei sunt împânzite de polițiști, în urma atacului de ieri. Numărul victimelor a ajuns la patru morţi şi 15 răniţi, dintre care nouă sunt în stare gravă. Şoferul camionului care a intrat în mulțime, iar apoi a dispărut fără urmă, deocamdată nu a fost prins. Până în prezent, poliţia a reţinut două persoane suspectate că ar fi avut legătură cu atentatul.

Suedia deplânge victimele atentatului produs în inima țării. Oamenii depun flori în memoria victimelor. Zona unde s-a produs tragedia a fost vizitată și de cuplul regal al Suediei, Prințesa Victoria și soțul ei, Prințul Daniel. Ei au adus un buchet de trandafiri roșii și au ținut un moment de reculegere. Prințesa a fost emoționată până la lacrimi.

Atacul de la Stocholm a fost similar cu cele care au avut loc la Nisa, Berlin și Londra.

Martorii au povestit înspăimântaţi cum camionul a intrat cu viteză în mulţimea de oameni:

"Am văzut cum opt oameni au fost călcaţi pe strada Drottninggatan. Atacatorul a condus pe tot drumul, de aici şi până acolo."

Oamenii nu își pot reveni din șoc. Ei au declarat că nu se mai simt în siguranță și că le este frică să iasă din casă:

"Bineînţeles că sunt șocat. Toată lumea este în stare de şoc. Am fost uimut să văd cum a acționat poliția, cât de pregătită și câtă grijă a avut de oameni".

"Nu mi-aș dori ca acești teroriști să rămână nepedepsiți. Este foarte greu și înfricoșător, dar ce putem face?"

Atentatul a zguduit o lume întreagă. Preşedintele Consiliului de Securitate al ONU, Nikki Haley, a transmis condoleanţe familiilor victimelor chiar în timpul unei şedinţe convocate aseară în regim de urgenţă.

Potrivit unui post local de radio, în zonă au fost auzite şi focuri de armă. Sute de oameni au fugit înspăimântaţi de la locul atacului, iar staţiile de metrou şi gara din preajmă au fost închise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu