Suedezii susțin că Jeep Grand Cherokee este "MORTAL" la testul elanului VIDEO

La 15 ani după ce revista suedeză Teknikens Värld i-a forțat pe cei de la Mercedes-Benz să întrerupă livrările și să doteze toate modelele deja comercializate ale nou-lansatului A-Class cu ESP, istoria se cam reptă cu noul Jeep Grand Cherokee.

Ce-i drept, SUV-ul american nu a ajuns cu roțile în sus asemenea hatch-ului german lansat în 1997, dar comportamentul acestuia în timpul testului arată o periculoasă tendință de răsturnare, potrivit topgear.ro.

Așa cum procedează cu majoritatea modelelor noi lansate, Teknikens Värld a supus și ultima generație a lui Grand Cherokee la testul elanului, ce constă într-o manevră de evitare la viteză mare care simulează o situația periculoasă în care șoferul trebuie să evite un obstacol apărut subit pe șosea – cum ar fi un elan, de aici și numele testului.

Revista suedeză a descoperit că în echiparea de bază pentru piața locală, ce include printre altele și un sistem electronic anti-răsturnare, noul Jeep Grand Cherokee "arată tendințe fatale de răsturnare la viteze mici în timpul manevrelor de evitare".

"Dacă pilotul nostru de test nu ar fi avut reacții imediate, acum am fi vorbit despre un Grand Cherokee răsturnat" a spus Daniel Frodin, redactor-șef la publicația Teknikens Värld. "Modul în care se controlează mașina poate fi letal pentru șoferii obișnuiți" a mai adăugat acesta.

Conform declarațiilor revistei Teknikens Värld, modele precum Volkswagen Touareg, Volvo XC90 și BMW X5 au efectuat același test la o viteză sensibil mai ridicată (70 km/h) "fără a arăta nicio tendință de răsturnare".

"Este evident că Jeep a fost neglijent la proiectarea acestui model" spun suedezii, adăugând că "în ciuda celor două săptămâni de comunicări insistente, Jeep nu a dat nicio explicație privind comportamentul letal al lui Grand Cherokee".

Ei bine, între timp Jeep a venit cu un răspuns la aceste acuzații, care sună cam așa:Oare au încărcat suedezii mașina peste limita admisă? Vă lăsăm pe voi să decideți pentru că imaginile vorbesc de la sine. Un pic de răbdare înainte, să treacă reclama. Rezultatele testului le puteţi vedea aici: VIDEO

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu