Sud-coreenii se aşteptau la o evoluţie mai bună la Soci. Următoarea Olimpiadă de Iarnă va fi chiar în ţara lor

Embed:

Sportivii sud-coreeni au revenit de la Soci cu moralul la pământ. Pe lângă faptul că au obţinut cele mai slabe rezultate olimpice din ultimii 12 ani, Coreea de Sud a rămas şi fără cea mai bună patinatoare. Kim Yuna a confirmat că nu va mai participa la următoarea Olimpiadă, care va fi găzduită chiar de ţara sa natală.

La Soci, Kim Yuna a câştigat medalia de argint, după o decizie controversată luată de arbitri, care au acordat aurul rusoaicei Adelina Sotnikova.

"A fost ultima Olimpiadă din cariera mea, dar voi mai ieşi pe gheaţă în viitorul apropiat. Nu ştiu cum o voi face, dar ştiu că nu plec definitiv din patinajul artistic",  a spus sportiva.

Coreea de Sud a cucerit opt medalii la Jocurile Olimpice de la Soci. Pe lângă argintul de la patinaj artistic, asiaticii au reuşit să urce pe podium doar în probele de patinaj viteză. Acesta a fost cel mai slab rezultat obţinut de această ţară de la Olimpiada de iarnă din 2002.

Sud-coreenii au revenit însă de la Soci cu steagul olimpic şi vor organiza următoarea ediţie a Jocurilor de iarnă, care va avea loc în 2018, în oraşul Pyeongchang

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu