Sud-coreenii au dotat cu echipament modern licee din Moldova

Embed:

10 licee din ţară au primit în dar dispozitive moderne pentru laboratoarele de fizică. Profesorii spun că munca lor va deveni mai uşoară, întrucât aparatele pe care le folosesc sunt vechi de zeci de ani.

Instituţiile de învăţământ au beneficiat de echipamente noi datorită unui parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Ambasada Coreei de Sud.  

Dispozitivele din laboratorul de fizică din Liceul Ion Creangă din Capitală sunt vechi de peste 50 de ani. De acum însă, elevii vor putea studia legile fizicii cu ajutorul unor aparate electronice cu ecrane tactice.

''Este un suport foarte bun pentru profesori. Ca să experimentăm corect, să comparăm rezultatul nostru şi acel măsurat de această tablă interactivă este foarte binevenit", a spus profesoara Valentina Lungu.,

"Sperăm că elevii din cele 10 şcoli să atingă noi performanţe. În situaţia modestă economică din ţară, acest sprijin din exterior este esenţial, vital la ora actuală", a spus ministrul Educaţiei Corina Fusu.

Şcolile care au primit tehnică modernă au fost selectate în baza unui concurs organizat de Ministerul Educţiei.

"Aceste 10 instituţii au fost reemacrate prin rezultatele notabile pe care le are în materie de fizică şi nu numai. În această ordine, dvs reuşiţi completarea cunoşterei teoretice cu cea practică, iar asta este un lucru extrem de bun", a explicat viceministrul Nadejda Cristea.  

Înainte de a utiliza noile dispozitive, profesorii vor fi instruiţi pe parcursul câtorva săptămâni. Aparatele în valoare de peste 20.000 de dolari au fost oferite de Ambasada Coreei de Sud. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu