Sud-coreeanul Chung Mong-Joon a anunţat oficial că va candida la funcţia de preşedinte al FIFA

Embed:

Un nou candidat la preşedinţia FIFA! Omul de afaceri din Coreea de Sud, Chung Mong-Joon a anunţat că vrea să facă reforme în cadrul forului internaţional care se află într-o criză profundă.

Sud-coreeanul Chung Mong-Joon, acţionar majoritar al grupului Hyundai şi fost vicepreşedinte al FIFA, a anunţat oficial că va candida la preşedinţia forului fotbalistic internaţional, la alegerile care vor avea loc în 26 februarie 2016.

"Prieteni, doamnelor și domnilor, am marea onoare să-mi anunţ candidatura pentru președinția FIFA", a spus fost vicepreşedinte FIFA, Chung Mong-Joon. 

Chung spune că este candidatul potrivit pentru a face reforme majore în cadrul forului internaţional.

"FIFA trece printr-o criză profundă. În aceste condiții, noul președinte ar trebui să fie un manager care să facă faţă crizei și, desigur, un mare reformator. El trebuie să fie mai mult decât un conducător al departamentului tehnic", a mai spus fostul vicepreşedinte FIFA. 

Chung Mong-Joon a fost vicepreşedinte al FIFA până în 2010.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a anunţat anterior și el candidatura pentru şefia FIFA, alături de David Ginola, Zico, Diego Maradona, dar şi de prinţul Ali bin Al Hussein. Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până la 26 octombrie.

Sepp Blatter a demisionat din funcţia de preşedinte al FIFA în luna iunie, la câteva zile după ce a fost reales pentru al cincilea mandat. El a luat această decizie în urma scandalului de corupţie în care sunt implicaţi oficiali ai forului internaţional.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu