Sucul de urzici: iată cum îl prepari și de ce e bine să-l incluzi în propria dietă

Frunzele proaspete de urzici sunt slabe în calorii, nu au grăsimi, colesterol, proteine sau zahăr, și nici fibre. Cu toate acestea, frunzele de urzici sunt pline de substanțe nutritive, scrie realitatea.net.

O porție de 3 g de frunze de urzici proaspete conține 7% din necesarul zilnic de vitamina C și 1% din necesarul de fier al unei persoane care consumă aproximativ 2.000 de calorii pe zi. De asemenea, o singură porție are 87% din necesarul zilnic de calciu.

Poți face suc de urzici prin simpla stoarcere a frunzelor proaspete care, înainte, au fost spălate bine. Suc de urzică se mai poate face, dacă vrei să aibă o textură mai densă, și pasând frunzele plantei împreună cu apa.

Amesteca două cești de frunze de urzici cu o ceasca de apă și pune-le în blender. Amestecă-le bine și vei obține un suc de urzici foarte dens.

Dacă nu îți place gustul de urzici, poți adăuga citrice. De asemenea, îl poți combina cu sfeclă roșie și castraveți.



Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu