Substanță cu efecte letale, vândută pe internet: O picătură poate ucide un om

Nicotina pură, o substanţă cu efecte letale, era vândută pe internet de o grupare vizitatăazi, de procurori. Substanţa e folosită în lichidul pentru ţigările electronice, iar suspecţii, deşi nu aveau nici pregătire şi nici condiţii, nu se fereau să o amestece cu diferite arome. O singură picătură de nicotină pură e suficientă pentru a ucide un om.

13 suspecţi din Bucureşti şi patru judeţe s-au trezit cu mascaţii la uşă, în zori de zi.

Ne-au prezentat mandatul de percheziţie. Era vorba de deţinerea sau controlul şi strângerea de probe vis-a-vis de deţinerea de nicotină cu puritate de 99,9 la sută. Mandatul era de fapt pe numele băiatului meu, care fumează, vapează şi care îşi face singur. De pe net îşi cumpără substanţe”, spune tatăl unuia dintre suspecți.

Cei vizaţi de anchetă, spun procurorii, ar fi cumpărat online nicotină pură, în special din China, India, SUA şi Cipru. Substanţa, extrem de periculoasă, ar fi fost revândută în aceeaşi stare ori amestecată cu arome. Clienţii erau cei care folosesc ţigările electronice.

Ei nu vor avea niciodată un aparat sau un laborator care să le dea exact măsura. Ei pun acolo la ochi. O dată bagă mai mult, o dată mai puțin. Dacă nicotina este prea puternică, simptomele sunt: ameţeală, începi să transpiri”, spune Bogdan Ovidiu, reprezentant al unui magazin.

Intoxicația cu o astfel de substanță poate fi imediat letală, sunt cazuri extrem de grave. Unele dintre ele le-am tratat și în serviciul de urgență. Ținând cont că de la un miligram de nicotină apar deja efecte în organism, gândițivă că este o bombă cu ceas care explodează imediat la introducerea în organism”, spune Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași, scrie digi24.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu