"Substanţa cenuşie a evadat din PCRM. Acum prevalează gruparea extremistă"

Embed:

Comportamentul violent al unor deputaţi din PCRM nu este întâmplător. Aceste ieşiri ale unor parlamentari din opoziţie vin ca rezultat al evadării substanţei cenuşii din partid, odată cu plecarea comuniştilor de la guvernare. Opinia a fost exprimată de unii invitaţi ai emisiunii Fabrika din această seară.

"Există o parte în PCRM care generează idei. Cu părere de rău, o mare parte din substanţa cenuşie a evadat din PCRM şi acum acea substanţă a rămas în minoritate în fracţiune. Şi dacă nu o au, dar este necesitatea de a se manifesta, merg pe calea cea mai uşoară. La o mare parte din moldoveni asta prinde, generaţia tânără priveşte filme americane, unde eroii pozitivi rezolvă problemele cu pumnii şi cuţitele", a menţionat avocatul Vitalie Nagacevschi.

"Partea violentă la moment aparent prevalează în această fracţiune. Acea masă cenuşie este în minoritate numerică sau cel puţin administrativă. Astfel de manifestări ale politicienilor au mai fost şi se manifestau în perioada de apus fie a politicianului, fie a partidului", mai adaugă avocatul.

Părerea este împărtăşită şi de Sergiu Ostaf, directorul CREDO: "În PCRM există o subfracţiune care vine cu iniţiative legislative, dar aceasta pierde din teren în faţa celeilalte. Şi Domente, şi Ivanov, dar şi acelaşi Muşuc în anumite situaţii, sunt mulţi, când acestora nu li se oferă posibilitatea să-şi dezvăluie creativitatea, cealaltă parte a fracţiunii, gruparea extremistă, prevalează şi domină asupra strategiei partidului".

Publika.md aminteşte că, astăzi, în timpul şedinţei Parlamentului, un reporter Publika TV a fost ameninţat de deputatul PCRM Iurie Muntean. Comunistul a fost observat de mai multe ori îmbrâncind parlamentari din Alianţa pentru Integrare Europeană, dar şi foşti colegi de partid, chiar în plenul Legislativului. Astfel, pe 8 noiembrie, Muntean s-a luat la pumni cu liberal-democratul Alexandru Cimbriciuc. Iar pe 22 noiembrie,s-a îmbrâncit cu fostul coleg de formaţiune Ion Ceban, de altfel. Iar atunci când prim-vicepreşedintele de atunci al Legislativului, Vlad Plahotniuc, a intervenit pentru a calma spiritele, Muntean l-a bruscat şi pe el.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu