Subsecretarul de Stat al SUA pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, a fost inclusă în lista neagră a Rusiei

Embed:

Subsecretarul de Stat al SUA pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, a fost inclusă în lista neagră a Rusiei. Autorităţile de la Moscova au refuzat să-i acorde oficialului american viză.

Astfel, ea a ratat participarea la o conferinţă internaţională desfăşurată în Rusia în perioada 20-21 mai. Informaţia privind interdicţia subsecretarului de Stat al SUA în Rusia a ieşit la iveală în preajma forumului, după ce şeful Consiliului rus pentru afaceri internaţionale, Andrei Kovtunov, a contactat Ministerul de Externe de la Moscova în legătura cu această problemă.

Responsabili ai instituţiei au comunicat atunci că nu va fi acordată viză pentru diplomatul american şi că organizatorii n-ar trebui să se bazeze pe participarea ei la eveniment. Victoria Nuland se numără printre autorii sancţiunilor impuse de SUA împotriva Rusiei.

Tot ea a susţinut în Congres iniţiativa privind înăsprirea măsurilor punitive. În semn de răspuns, Moscova a inclus-o în lista neagră, care niciodată nu a fost publicată integral. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu