Subaru debutează cu un nou model Impreza la New York

Începând cu toamna acestui an, Subaru va livra clienților o noua generație a modelului compact Impreza, ce își face debutul în aceste zile la Salonul Auto de la New York. Față de generația anterioara, Impreza va oferi pe lângă un spațiu interior mult mai generos și o reducere importantă a consumului de combustibil, scrie masini.ro.

A patra generație Subaru Impreza va fi oferită deocamdată în două versiuni de caroserie, sedan și hatchback, iar mai târziu va fi lansată și versiunea break și, pentru anumite piețe, versiunea crossover XV. Din punctul de vedere al dimensiunilor, noua Impreza rămâne la cotele generației actuale, Subaru reușind să mărească spațiul din interior prin creșterea ampatamentului cu 2,5 centimetri si prin ridicarea banchetei din spate cu circa 17 milimetri.

Pe lista schimbărilor față de generația încă prezentă în showroom-uri, viitoarea Impreza mai punctează o stilpi “A” mai subțiri pentru îmbunătațirea vizibilitaății, o nouă grilă hexagonală cu faruri “ochi de soim” și o emblemă Subaru mai generoasă pe grila motorului.

De asemenea, motorul de 2,5 litri a fost înlocuit de o unitate de 2 litri, ce livreaza 148 CP. Cu noul motor, Impreza va fi totuși suficient de dinamică în ciuda scăderii puterii (boxerul de 2,5 litri livrează 170 CP), datorită scăderii greutății mașinii. În privința tehnologiei disponibile în interior, noua Impreza va oferi integrare iPod, un radio de înaltă definiție, conectivitate Bluetooth pentru telefonul mobil și un sistem de navigație prin satelit foarte performant.

Nu au fost deocamdată anunțate și prețurile, însă oficialii Subaru au declarat că acestea se vor situa în jurul celor disponibile pentru actuala generație. Toate mașinile vor fi construite la uzina din Japonia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu