Subaru ar fi falsificat date privind kilometrajul pe mașinile vândute în Japonia

Subaru a anunțat începerea unei investigații în cadrul companiei după ce datele privind kilometrajul pentru mașinile vândute în Japonia ar fi fost "alterate" ulterior din cauza procesului de producție, scrie automarket.ro.

În urmă cu două luni, Subaru a transmis că n-a respectat procedurile de inspecție finală pentru mașinile destinate pieței din Japonia, timp de câteva decenii, dar japonezii au promis că vor remedia situația.

Constructorul nipon spune acum că mai mulți inspectori ai săi au vorbit cu investigatori din afara companiei despre posibilitatea ca unele date privind kilometrajul mașinilor sale să fi fost "alterate" ulterior din cauza procesului de producție. Informațiile nu au fost confirmate oficial, iar japonezii au demarat o anchetă internă.

În urma anunțului, acțiunile Subaru au avut de suferit pe bursa de la Tokyo, înregistrând o scădere de circa 8.5%.

În ultimele luni, autoritățile japoneze au cerut controale interne la toți producătorii autohtoni după ce Nissan a recunoscut încălcări ale procedurilor de inspecție a mașinilor produse și vândute în Japonia. Cei de la Subaru au anunțat și ei că au permis unor persoane neautorizate să facă inspecția finală a mașinilor sale la o fabrică în apropiere de Tokyo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu