SUA vor să intimideze Phenianul. Sute de militari americani şi sud-coreeni au efectuat exerciţii comune

Embed:

Statele Unite vor să intimideze Phenianul. Sute de militari americani şi sud-coreeni au efectuat exerciţii militare comune în apropiere de Coreea de Nord. La manevre au fost implicate aproximativ o sută de avioane. 

Washingtonul susţine că exerciţiile au fost desfăşurate în contextul tensiunilor tot mai mari cu Phenianul.

"Scopul acestui exerciţiu este să formăm o echipă de luptă comună împreună cu militarii sud-coreeni. În fiecare an, o să efectuăm manevre de forţă. Colaborarea noastră va fi şi mai puternică", a afirmat reprezentantul armatei SUA, Steven Raspet.

În prezent, peste 47.000 de militari americani staționează în Japonia, iar aproximativ 28.000 de soldați - în Coreea de Sud.

Tensiunile dintre Phenian şi Washington au escaladat semnificativ, după ce Statele Unite au amenințat că vor lansa un atac preventiv asupra Coreei de Nord, dacă va avea dovezi clare că țara pregătește un nou test nuclear.

Viceministrul de externe nord-coreean a declarat pentru BBC că Phenianul va face mai multe teste cu rachete săptămânal, lunar și anual. Potrivit presei internaționale, Coreea de Nord ar putea efectua în următoarele zile un test nuclear subteran.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu